Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Νέα της Π. Ε.Π.Π. arrow To σχέδιο της FIFA για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ

To σχέδιο της FIFA για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ

Προς τη διενέργεια εκλογών στην ΕΠΟ τους επόμενους μήνες στρέφεται η FIFA. Έπειτα από περίπου δύο μήνες παρουσίας στην ΕΠΟ και μετά από όσα συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση στις 19/12, οι εκπρόσωποι της παγκόσμιας συνομοσπονδίας θεωρούν ότι οι εκλογές για νέα διοίκηση στην ομοσπονδία μπορούν να γίνουν μέσα στους επόμενους μήνες εφόσον λυθεί το θέμα των αναντιστοιχιών του αθλητικού νόμου και του καταστατικού της ΕΠΟ και κυρίως το θέμα του εκλογικού συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, το σχέδιο της FIFA για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ αφορά τομείς όπως η διαιτησία, η διαφθορά και η αντιπροσωπευτικότητα.

-          Όσον αφορά στο νευραλγικό κομμάτι της διαιτησίας, που αποτελεί το βασικό θέμα αντιπαράθεσης των μεγάλων ΠΑΕ, η FIFA προσανατολίζεται στο να την διατηρήσει (τη διαιτησία) υπό την εποπτεία της, ώστε αφενός να μην ασκούνται πιέσεις προς την επόμενη διοίκηση της ΕΠΟ και αφετέρου να μπορεί να διαχειριστεί τυχόν αντιδράσεις.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα έχει λόγο στις επιλογές των προσώπων που θα μπαίνουν στην ΚΕΔ. Πάντως αππό τα πρώτα δείγματα που υπάρχουν θεωρεί ότι το δίδυμο Τριτσώνη – Κουκουλάκη λειτουργεί ανεπηρέαστο και τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους με αποτέλεσμα να κερδίζει «ψήφο εμπιστοσύνης».

-          Στο θέμα της διαφθοράς και της η FIFA βλέπει ότι η επόμενη μέρα στην ΕΠΟ θα έχει πρόεδρο τον Βαγγέλη Γραμμένο, ο οποίος θεωρείται κατάλληλος και σε αυτό το κομμάτι αφού δεν έχει συνδέσει τ’ όνομά του με αμφιλεγόμενες καταστάσεις και σκάνδαλα.
Θα του ζητηθεί ανάλογα χαρακτηριστικά να έχουν και τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τους συνεργάτες του.

-          Τέλος, όσον αφορά την αντιπροσωπευτικότητα, όπως εξήγγειλε ο Κουτσοκούμνης στη ΓΣ της ΕΠΟ, πρόθεση της FIFA είναι να μειώσει ποσοστιαία τις ψήφους των Ενώσεων στη ΓΣ, να αυξήσει αυτές του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (Super League) και να εντάξει στη ΓΣ της ΕΠΟ κομμάτια του ποδοσφαίρου που ήταν αποκλεισμένα από τις προηγούμενες διοικήσεις, όπως είναι οι διαιτητές, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές, το γυναικείο ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο άμμου. Στόχος αυτής τη μείωσης είναι να μην μπορεί ένα κομμάτι του ποδοσφαίρου, όπως οι Ενώσεις, να αποφασίζει από μόνο για όλα έχοντας απόλυτη πλειοψηφία.

Σχολή Οδηγών plegas


Ο καιρός στην Πάτρα

Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 29 °C
Τρίτη, 16 Ιούλ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 28 °C
Τετάρτη, 17 Ιούλ
Μερική λιακάδα με καταιγίδες Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 23 ως 27 °C
Πέμπτη, 18 Ιούλ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 28 °C
Παρασκευή, 19 Ιούλ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 28 °C
Σάββατο, 20 Ιούλ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 28 °C

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 69 επισκέπτες σε σύνδεση
Πάνω
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.