Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Σύντομα Νέα arrow Ο Ινφαντίνο νέος πρόεδρος της FIFA

Ο Ινφαντίνο νέος πρόεδρος της FIFA

Νέος πρόεδρος της FIFA αναδείχτηκε o Τζιάνι Ινφαντίνο


Ο Τζιάνι Ινφαντίνο είναι ο νέος πρόεδρος της FIFA, έπειτα από την σχετική ψηφοφορία που διενεργήθηκε την Παρασκευή (26/02) στην Ζυρίχη της Ελβετίας.

Στον πρώτο γύρο της διαδικασίας ο πρώην Γενικός Γραμματέας της UEFA συγκέντρωσε  88 ψήφους ενώ πολύ κοντά του ήταν ο Σεΐχης του Μπαχρέιν Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλιφά με 85 ψήφους και ακολούθησαν  με 27 ο Πρίγκηπας Αλι της Ιορδανίας και με 7 ο Ζερόμ Σαμπάν.

Από την κούρσα της διαδοχής είχε αποχωρήσει ο Τόκιο Σεξγουέιλ.

Προκειμένου να αναδειχθεί πρόεδρος από τον πρώτο γύρο θα έπρεπε κάποιος από τους υποψήφιους να έχει συγκεντρώσει 138 ψήφους και αναπόφευκτα ακολούθησε δεύτερος γύρος όπου εκεί ο στενός συνεργάτης του Μισέλ Πλατινί συγκέντρωσε 115 ψήφους (σ.σ. χρειαζόταν 104 για να εκλεγεί) κι αναδείχθηκε έτσι ο νέος πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Δεύτερος ήρθε ο Σεΐχης του Μπαχρέιν, Σαλμάν μπιν Εμπραχίμ Αλ Καλιφά, συγκεντρώνοντας 88, τρίτος ο Πρίγκηπας Αλι της Ιορδανίας με 4 ενώ τελευταίος ο Ζερόμ Σαμπάν με μηδέν.

«Δεν μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματα μου αυτή τη στιγμή. Σας είπα ότι έκανα μία εκπληκτική διαδρομή όπου γνώρισα μερικούς καταπληκτικούς ανθρώπους, που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και τους αξίζει να δουν τη FIFA να εμπνέει σεβασμό. Όλοι θα μας χειροκροτήσουν γι αυτά που θα κάνουμε. Όλοι θα είναι περήφανοι γι αυτά που θα κάνουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Ιταλού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο Έκτακτο Συνέδριο της FIFA εγκρίθηκαν μια σειρά από αλλαγές στο καταστατικό της με σημαντικότερη αυτή που έχει να κάνει με τον  περιορισμό της θητείας του πρόεδρου της ομοσπονδίας στα 12 έτη.

Σχολή Οδηγών plegas


Ο καιρός στην Πάτρα

Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 °C
Τρίτη, 17 Σεπ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 20 ως 26 °C
Τετάρτη, 18 Σεπ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 21 ως 26 °C
Πέμπτη, 19 Σεπ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 21 ως 26 °C
Παρασκευή, 20 Σεπ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 20 ως 24 °C
Σάββατο, 21 Σεπ
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 23 °C

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 30 επισκέπτες σε σύνδεση
Πάνω
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.