Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Σύντομα Νέα arrow Απεργία ετοιμάζει ο ΠΣΑΠ

Απεργία ετοιμάζει ο ΠΣΑΠ

«Οι περισσότεροι παίκτες αμείβονται με 491 ευρώ»

«Οι περισσότεροι παίκτες αμείβονται με 491 ευρώ»

Την απόφαση να απέχουν από τους αγώνες αρχής γενομένης από την 3η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος στις 15, 16 και 17 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια από τα πρωταθλήματα της Σούπερ Λίγκας και της Football League ανακοίνωσαν χθες οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές διαμαρτυρόμενοι πως ακόμη και τώρα -μετά από δύο χρόνια- δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί το Εγγυητικό Ταμείο. Έτσι πολλοί παίκτες που ούτως ή άλλως αμείβονται με τον κατώτατο μισθό δεν βιώνουν τις επιπτώσεις από την ασυνέπεια των ΠΑΕ ή χάνουν τα δεδουλευμένα τους.
Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών, Σάκης Δημόπουλος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την κατάσταση που υπάρχει και άφησε αιχμές για τη στάση των λιγκών και των ΠΑΕ απέναντι σε αυτό το πρόβλημα δείχνοντας πως οι παίκτες είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα συμφωνηθέντα.
Αναλυτικά, ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ, μίλησε στον Γιώργο Χελάκη για:
-την απόφαση του ΠΣΑΠ να κατέβει σε απεργία: «Έχουμε εξαντλήσει τα όρια της ανοχής και της υπομονής. Έχουμε μάθει από την πλευρά μας να μην αιφνιδιάζουμε, αλλά να είμαστε σε συνεργασία και σε επικοινωνία με την άλλη πλευρά. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ποδοσφαιριστών παίρνει το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη, 491 ευρώ. Υπάρχουν ομάδες που βιαίως υποβιβάζονται από τις επαγγελματικές κατηγορίες και ο ποδοσφαιριστής πληρώνει τις συνέπειες. Όταν ένας επαγγελματίας είναι απλήρωτος για τόσους μήνες με τον υποβιβασμό της ομάδας στο ερασιτεχνικό χάνει τα δεδουλευμένα χρήματα. Το ταμείο αρωγής θα έδινε στους ποδοσφαιριστές ένα μέρος, όχι όλα τα χρήματα».
-τις δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν: «Έχουν υπογραφεί μνημόνια κατανόησης από το 2013 με όλους τους εταίρους και την ΕΠΟ. Προβλέπονταν σε αυτά υποχρεώσεις και δικαιώματα εκατέρωθεν. Εμείς δεχτήκαμε να αυξήσουμε τα δοσολόγια, να υπάρχει η διευκόλυνση στη λίγκα και τις ΠΑΕ, ώστε να δώσουμε ζωή σε κάθε ομάδα και στους ποδοσφαιριστές. Αφαιρέσαμε και το δικαίωμα του διπλασιασμού κάνοντας πίσω ως σύνδεσμος. Η λίγκα είχε την υποχρέωση να υπογράψει, ώστε κάθε ομάδα της Super League να βάζει από 15.000, κάθε ομάδα από τη Football League 8.000 και όταν υπήρχε Football League 2 οι ομάδες από 3.000 ευρώ. Έχουν γίνει πολλές συναντήσεις με τους νομικούς της κάθε πλευράς για να φτιάξουμε τους κανονισμούς. Τον Απρίλιο του 2015 φτάσαμε σε συμβιβασμούς και από τότε δεν έχουν υπογραφεί οι κανονισμοί κι έχουμε αυτό το πρόβλημα. Βρεθήκαμε 5 Οκτωβρίου στο ΔΣ της Super League, που παρουσιάσαμε ένα πλάνο για το εγγυητικό ταμείο και είδαμε πως υπήρξαν ΠΑΕ που δεν γνώριζαν για το ποσό που πρέπει να δίνει ο καθένας. Το ποσό δεν είναι μεγάλο και θα πρέπει να το δούμε αλληλέγγυα».
-τη συμπαράσταση όλων των παικτών στον αγώνα του ΠΣΑΠ: «Έχουμε στείλει επιστολή από 1η Δεκεμβρίου προς όλους τους φορείς και είμαστε ξεκάθαροι. Είναι δίπλα μας η Εθνική, όπως και όλοι οι αρχηγοί όλων των ομάδων, που θέλουν να στηρίξουν τον αδύναμο ποδοσφαιριστή. Είναι ένας κύκλος, όλοι οι ποδοσφαιριστές αρχίζουν από ερασιτέχνες και υπάρχει μια σειρά για να φτάσεις ψηλά».
-το αν είναι εφικτό να βρεθεί λύση πριν την απεργία: «Αυτό δεν έχει να κάνει με μας. Εμείς εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρια και αυτό το είπαμε με την ανακοίνωσή μας που είναι σαφής».
plegas Σχολή Οδηγών


Ο καιρός στην Πάτρα

Ο καιρός τώρα
Κυρίως καθαρός Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία: 20 °C
Τετάρτη, 25 Απρ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 24 °C
Πέμπτη, 26 Απρ
Θαμπή λιακάδα Θαμπή λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 23 °C
Παρασκευή, 27 Απρ
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 23 °C
Σάββατο, 28 Απρ
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 17 ως 23 °C
Κυριακή, 29 Απρ
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 21 °C

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 57 επισκέπτες σε σύνδεση
Πάνω
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.