Αρχική arrow Ενημέρωση arrow Νέα της Ε.Π.Ο. arrow Τα έργα στο ΟΑΚΑ για το EURO 2020

Τα έργα στο ΟΑΚΑ για το EURO 2020

Συνάντηση την Τετάρτη 5/2 είχαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή με θέμα την υποβολή υποψηφιότητας της ΕΠΟ για την συνδιοργάνωση του Euro 2020 το οποίο θα έχει επετειακή μορφή αφού κλείνει 60 χρόνια και θα διοργανωθεί σε 13 ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της ΕΠΟ φέρεται να είπε πως το κόστος προκειμένου το ΟΑΚΑ να φιλοξενήσει 4 αγώνες ανέρχεται από 12 έως 15 εκατ ευρώ. Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων θα δαπανηθεί στην κατασκευή σουιτών και θα πρέπει μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβρη να έχει ολοκληρωθεί το 50% των εργασιών.

Ωστόσο πέρα από το μεγάλο κόστος υπάρχει και η αβεβαιότητα να ξεκινήσουν τα έργα και η Ελληνική υποψηφιότητα να μην εγκριθεί. Για αυτό το λόγο αποφασίστηκε να υπάρξει επαφή του Γιώργου Σαρρη με τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί και εφόσον ο πρόεδρος της UEFA ανάψει το πράσινο φως για την υποψηφιότητα του ΟΑΚΑ το θέμα να επανεξεταστεί.

Την Πέμπτη 6/2 ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπουλιας και ο κ. Ανδριανός αναχωρουν για τη Ρωσία προκειμένου να παραστούν στην τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

"Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό είχε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Σαρρής. Μεταξύ άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το θέμα της ελληνικής υποψηφιότητας για την ανάληψη αγώνων στο πλαίσιο της τελικής φάσης του Euro 2020.

Ο κ. Σαρρής ενημέρωσε τον υφυπουργό Αθλητισμού για τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει σχετικά με την πορεία και το κόστος που απαιτείται για τη συγκρότηση και υποβολή μιας ικανοποιητικής υποψηφιότητας έτσι ώστε να είναι ανταγωνιστική και υπολογίσιμη. Τα στοιχεία αυτά, που διαφοροποιούν τις αρχικές εκτιμήσεις, έχουν προκύψει μετά τα ειδικά σεμινάρια και ημερίδες της UEFA προς όλες τις Ομοσπονδίες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά και τις επαφές των στελεχών της ΕΠΟ με αντίστοιχα της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας.

Η ΕΠΟ θα συνεχίσει τις επαφές, τόσο με την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, όσο και με την UEFA και προχωρήσει σε νέα ενημέρωση για την πορεία της διαδικασίας και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε λήψη οριστικής απόφασης από κοινού με το υφυπουργείο Αθλητισμού".

Σχολή Οδηγών plegas


Ο καιρός στην Πάτρα

Ο καιρός τώρα
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 °C
Σάββατο, 25 Μάι
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 23 °C
Κυριακή, 26 Μάι
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 23 °C
Δευτέρα, 27 Μάι
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 19 ως 24 °C
Τρίτη, 28 Μάι
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 19 ως 24 °C
Τετάρτη, 29 Μάι
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 18 ως 24 °C

Σύνδεση Χρήστη

Δεν έχετε λογαριασμό ακόμα; Δημιουργία λογαριασμού

Online χρήστες

Έχουμε 14 επισκέπτες σε σύνδεση
Πάνω
Powered by Elxis - Open Source CMS.
Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.